Reklama
 
Blog | Martin Půlpitel

Kočí z křoví vyskočí

 

Včera večer jsem byl na premiéře scénického čtení inspirovaného skandálním audiozáznamem politického tlachání poslankyně VV Kristýny Kočí a byl to vskutku zábavný kousek.

Do stísněných prostor malostranského A studia Rubín, kde mají tunel na hrad, do parlamentu i do senátu, se vměstnalo asi 70 lidí. Mnoho z nich byli novináři, fotografové či kameramani. Ztvárnění české politické rutiny si nenechaly ujít ani dvě poslankyně z VV Karolína Peake a Kateřina Klasnová. Původně měl přijít i Vít Bárta, ale tomu zasedl židli starší pán s kšandami.

 

Představení odstartovala odborná přednáška lékaře z Ústřední vojenské nemocnice na téma syndrom ODS, defekační syndrom (zácpa). Následoval emotivní projev Víta Bárty v podání Lukáše Příkazného. To hlavní však mělo teprve přijít. V čtení tajného záznamu ztvárnila Kristýnu Kočí herečka Barbora Poláková. Vulgární výrazy se prolínaly se zpívanými vstupy: „Kmentu platí ODS“, výbuchy smíchu z publika a kontrolou nahrávacího zařízení v podobě „zlatého magnetáku“ panem Víchem. Celé představení vyvrcholilo jistým hitem „Jsem nevinná“ v podání výborné Polákové a bouřlivým aplausem publika.

Reklama

 

Sice jsem se pořadně nasmál, a po minulem týdnu jsem to asi potřeboval nejen já, ale při úvahách o téhle běžné české politické rutině mi do smíchu rozhodně není.

 

záznam: ihned.cz

foto: Tomáš Krist, Lidové noviny